Przepisy BHP. Organizacja zajęć; organizacja stanowisk pracy. Sposoby opracowywania i prezentacji wyników pomiarów.
Struktura cząsteczki a moment dipolowy. Wyznaczanie momentu dipolowego w roztworach.
Struktura cząsteczki a moment dipolowy. Wyznaczanie momentu dipolowego w roztworach.
Elektronowe widma absorpcyjne.
Punkty termometryczne. Wyznaczanie charakterystyki temperaturowej termistora.
Wyznaczanie nadmiarowej entalpii swobodnej aktywacji przepływu lepkiego. Odchylenia lepkości od addytywności.
Parachora i refrakcja.
Prężność pary. Wyznaczanie masy cząsteczkowej metodą ebuliometryczną.
Wyznaczanie stopnia asocjacji alkoholu w rozpuszczalniku organicznym.
Energia aktywacji przepływu lepkiego.
Energia aktywacji przepływu lepkiego.
Parachora i refrakcja.
Iloczyn rozpuszczalności soli trudno rozpuszczalnych. Efekty solne.
Stałe dysocjacji słabych kwasów.
Krytyczne stężenie powstawania miceli.
Wyznaczanie masy cząsteczkowej związków wielkocząsteczkowych
Struktura warstwy adsorpcyjnej.
Katalityczny rozkład nadtlenku wodoru.
Kinetyka reakcji inwersji sacharozy.
Stała szybkości jodowania acetonu
Kinetyka reakcji elektroutleniania alkoholu.
Wyznaczanie stałej szybkości zmydlania estru
Wyznaczanie masy cząsteczkowej związków wielkocząsteczkowych